Roulettestrategier

Strategierna som har plockats fram för att bli framgångsrik på roulette är många. Ingen har dock kunnat bli riktigt framgångsrikt, då så mycket styrs av slumpen. Just slumpens avgörande är något som gäckar roulettspelarna och hur man ska kunna minimera dessa betydelse. Det tycks dock vara omöjligt. Strategierna kan dock användas för att i kombination med sunt förnuft och lite tur göra dig framgångsrik på roulette. Här kan du läsa om några av de vanligast förekommande strategierna.

Martingale System

Detta är förmodligen det mest välkända och välanvända roulettsystemet i världen. Trots sin popularitet har det tydliga brister. Kortfattat kan det sägas gå ut på att hela tiden vinna tillbaka insatserna man förlorade i den senaste omgången. Problemet är dock att ett par förluster kan leda till en ond cirkel. Med systemet spelar man hela tiden på jämna insatser. Strategin går ut på att man vid varje förlust dubblar sin insats, för att försöka vinna tillbaka ursprungsinsatsen. Eftersom det är 50/50 satsningar går teorin ut på att det är ganska liten risk att man förlorar två gånger i rad. När man sedan vinner går man tillbaka till ursprungsinsatsen.

Det stora uppenbara problemet med det här systemet är att du förlorar större summor än vad du vinner. Du kommer vinna ofta, men även förlora ofta. Dessutom har de flesta roulettbord en övre gräns för bankrulle, vilket gör att du riskerar kastas ut tidigt vid några förluster.

D'Alembert System

I det här systemet håller du dig till Outside Bets, med låg risk. Det är till stor del snarlikt Martingale systemet, eftersom man ökar sin insats vid förlust och minskar den vid vinst. Här minskar du dock bara insatsen med en enhet, istället för att gå tillbaka till ursprungsvärdet. Eftersom det är insatser på utsidan av bordet, kommer du vinna rätt ofta. Så i teorin fungerar systemet, men att du ska gå med vinst i det långa loppet är rätt osannolikt. Fördelen är dock att risken är relativt låg för att du ska nå maxgränsen vid bordet.

Labouchere System

Även detta system är relativt likt de två föregående, genom att du satsar på outside bets. Här skapar du ett talsystem som du konsekvent använder i dina satsningar. Du inleder med att skriva ner några slumpmässiga nummer. Det första och sista numret adderas sedan och bildar din första insats. Förlorar du hamnar den förlorade insatsen i slutet av talraden och du har skapat en ny insatssumma, genom att du seden återupprepar samma procedur. Skulle du istället vinna stryker du istället de två yttersta numren och får en kortare talrad. Återigen är riskerna rätt låga eftersom du alltid har 50/50-chanser. Men eftersom du inte styr över dina insatser själv, kan du snabbt få slut på bankrullen vid bordet.

Andrucci System

Denna strategi är vida känd från den så kallade "Chaos Theory". Roulettstrategin bygger på att vissa nummer kommer dyka upp oftare än andra, i alla fall under en begränsad tid som en spelomgång. Genom att följa en omgång från sidan, kan man sedan ge sig in i spelet och välja ut sina favoritnummer som man kör stenhårt på. Strategin är naturligtvis extremt chansartad och det finns inga vetenskapliga garantier som vid de andra systemen. Risken är hög att du blir av med dina pengar snabbt. Beroende på hur många nummer du väljer, kan det också krävas rätt höga insatser varje omgång. Fördelarna är väl att man inte tänker så mycket och istället litar till sin magkänsla.