Olika Roulettesystem och taktiker

 

Roulette är ett spel med 25 eller 26 olika numrerade rutor som man kan satsa på, vilket innebär ett enormt antal olika satsningsalternativ. Men i själva verket är det inte så omöjligt att gå med vinst från ett roulettebord som många tror. Det finns många olika sätt man kan placera sina marker på, men genom hela historien har roulettspelare utvecklat strategier och system som de tycker att fungerar bäst. Vilken strategi man ska välja beror på hur mycket man är beredd att satsa, men också hur mycket man själv tror på strategin.

 

Vad är ett roulettsystem?

 

Ett system i roulette är en strategi som kan innehålla både vilka siffror man ska satsa på och hur mycket pengar man ska satsa. Det finns ett flertal olika roulettesystem på nätet, både bra och dåliga. Det viktigaste med ett system är att det genererar så mycket vinst som möjligt. Att kamma hem en så stor vinst som möjligt är ju trots allt målet med roulette. Man bör ändå inte lita blint på en strategi som man stöter på och tillämpa den varje gång man spelar roulette. Använd din egen spelkänsla och förnuft när du väljer din strategi, och prova dig fram så hittar du snart ett system som passar dig.

Exempel på roulettssystem

d'Alembert-systemet är ett populärt och välkänt system som är lätt att använda sig av. Här satsar du på något av de satsningsalternativ som betalar 1:1, det vill säga färg, jämna/udda eller höga/låga. Strategin går ut på att man för varje förlust ökar, och för varje vinst sänker sin insats.

 

Den fungerar i korthet så här: Välj ett satsningsalternativ, till exempel höga siffror, och gör alla dina satsningar på det. Satsa en enhet, till exempel 10 kronor på höga siffror. Höj med en enhet (10 kronor) om det blir förlust, sänk med en enhet om det blir vinst. Tanken är att du i slutändan ska gå med vinst, eftersom chansen att det blir en vinst ökar varje gång du gör en förlust.

 

Den kanske mest kända roulettstrategin är Martingal-systemet, som bygger på samma princip som föregående strategi. I stället för att öka med en enhet, som i d'Alembert-systemet, så dubblar du din insats vid varje förlust. Om du börjar på 50 kronor satsar du alltså 100 kronor om det blir förlust, 200 kronor om du förlorar en gång till och så vidare. När du vinner (vilket du till slut kommer att göra) vinner du tillbaka dina förluster och börjar om på en enhet igen. Denna strategi är inte för vem som helst men är du en våghalsig spelare är den värd ett försök.